donderdag 4 december 2008


Hello!

Eindelijk aangekomen in Nieuw-Zeeland, dus tijd voor een nieuwe update.

Onze laatste dagen in Thailand hebben we doorgebracht bij Joost, de neef van papa, in Pattaya.
Hij woont daar in een nieuwbouwwijk en heeft een groot "geleeg", de rondleiding deed ons een beetje denken aan MTV Cribbs: zwembad, compleet met bar en glijbaan, aap, papegaai, buitenkeuken met sierhaard natuurlijk, pooltafel, jacuzzi, mediakamer met karaoke en playstation en reuzenscherm, apart gastenverblijf en verbluffend uitzicht op de Pattaya-skyline. Daarenboven kregen we van Joost een brommertje ter onzer beschikking. We voelden ons daar dus meteen thuis.
Joost nam ons 's avonds mee naar het beste Thaise restaurant van heel ons bezoek aan Thailand, waarna een wandeling door de walking street van Pattaya natuurlijk niet kon ontbreken. Voor we het wisten belandden we in een van de vele Gogobars. Letterlijk 50 meisjes stonden zo ongeveer poedelnaakt op een podium te dansen. Het podium moet je je voorstellen als een mini-arena, met balkonnetjes rondom. Die balkonnetjes zaten vol met westerse mannen en hun Thaise gezelschapsdames. Ik vond dat de meiden niet enthousiast genoeg waren, ze stonden misschien wel te dansen, maar ze staarden een beetje lusteloos voor zich uit. (wat wil je, met zo'n publiek) Maar Joost wist een betere bar, more lively. OK.
Op naar de volgende bar. Wat een shock!!! Meisjes deden daar dingen met bierflesjes van oude geile venten, waarna het bierschuim in het rond spoot en de mannen lustig verder dronken, vieze mannen met hun tong op allerlei plaatsen die zelfs ik niet nader durf te omschrijven. Zweepslagen, clitorissen up close (much too close) en vooral heel veel lelijke oude mannen... Het was een ervaring. Gelukkig kon Jesse het allemaal nog relativeren...

Net toen we ons een beetje thuis voelden, kregen we telefoon van Qantas: we hadden de kans om 's anderendaags een bus te nemen naar Pukhet en van daar dan het vliegtuig naar Singapore om daar dan weer verder te vliegen naar Sydney en vervolgens naar Christchurch. Laaaaaaange reis: lees 50 tot 60 uur. Na de busreis van 12-13 uur, kwamen we afgemat toe op de luchthaven van Pukhet, alwaar de toffe Australiers ruzieden over zowat alles waar een mens aanstoot aan zou kunnen nemen. Een beetje zorgwekkend, eerlijk gezegd. Echt veel "Home and away" of "Neighbours"-gehalte had het niet.

Na die lange reis zijn we compleet gejetlagged toegekomen in Christchurch.
De zoektocht naar een geschikt voertuig is dus begonnen. Het belooft nog spannend te worden, want er lijkt op het eerste zicht meer vraag dan aanbod te zijn.
Eerst gaan we ons bezig houden met het regelen van alle praktische zaken: auto/camper kopen, bankrekening openen, geld overschrijven, bepalen hoe lang we willen blijven en daarna onze volgende vluchten verzetten, kampeermateriaal aanschaffen, eens nagaan hoe het WOOFFer-systeem precies werkt...

We hebben ons allebei al een GSM-nummer aangeschaft, dus wie ons niet meer kan missen, kan ons altijd even bellen of SMSen:

Jesse: +64 21 230 97 43
Ine: +64 21 230 88 82

Jammer genoeg hebben we geen foto's van Thaise naakte meisjes, dus we doen er maar eentje van onze lokale gids Joost bij.

Groetjes!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Alé, fijn dat jullie daar toch uiteindelijk zijn weggeraakt. Al had ik die luxe nog wel even langer kunnen volhouden... Ik had het cola-flesjes verhaal aan Gery verteld :-) Veel succes met de zoektocht naar een auto ! Ik ben blij dat ik jullie gsm-nummers heb al zal het wel massa's geld kosten om te bellen zeker? Ik zal ze opschrijven en ergens veilig weg van mijn telefoon bewaren, lang leve Skype ! (dat was toch gratis hè? of heb ik op uw ouders hun kosten zitten bellen met u?)
xxx

collega zei

Et les petit ballons de ping pong.... Ils sont ou putain????
J. Mi Saive
x