donderdag 13 november 2008

Het Noorden


Eindelijk aangekomen in Chiang Mai, na een ongelooflijk lange en extreem hobbelige treinrit van meer dan 12 uur...
Chiang Mai beviel ons meteen. Het is een grote stad, en ze stinkt heel erg naar uitlaatgassen, maar het is hier zo kleurrijk en relaxed. Het hostel waar we verblijven wordt gerund door twee vrouwen: Nine en Stella. Stella hangt ganse dagen aan de (gekoelde!) rode wijn om rond een uur of zeven lichtelijk euforisch te worden en uit te roepen dat ze iedere avond bezopen is. "Hey, that's me, you know?" Nine daarentegen is van het coole, no nonsens en droge humor type. Ze helpt ons onze weg te vinden in Chiang Mai en zorgt ervoor dat we ons niet laten afzetten door alle havikken die op "rijke" toeristen loeren.
Gisteren hebben we deelgenomen aan een cookery course. Eerst gingen we naar de markt met Pot, onze leraar. Pot zijn vrouw gaat binnenkort bevallen en hij hoopt dat het een meisje wordt, want hij heeft schrik om een ladyboy op de wereld te zetten. Verder is hij heel erg into karaoke en chili. Hij doet ongeveer 30 chilis in zijn coconut-soup, en raadt dat aan om elke kater te genezen. Ik nam 5 chilis en stond al in de fik!!!
Gisterenavond zijn we naar de Ping rivier gegaan, naar het feest van het licht, Loy Kranthong. Denk de Genste feesten maal 100. Chaos alom. Echt veel veel veel volk, overal optochten en parades, kaarsjes en lampionnen, vuurwerk, en evenveel lawaai en uitlaatgassen! Iedereen liet mega lampionnen (een soort papieren of zijden heteluchtballonen) in de lucht en krathongs op de rivier, ze nemen al je zorgen, zonden en problemen mee en brengen je geluk. Iedereen (klein en groot) stak vuurwerk aan en gooide dat in het wilde weg, lampionnen kwamen aan de lopende band vast te zitten in de elektriciteitskabels en de rivier stroomde voor met kaarsenvet. Niet erg eco dus. De stad is vandaag waarschijnlijk een puinhoop. De festiviteiten duren echter nog voort tot morgenochtend.

Vandaag gaan we de stad nog een beetje verkennen en morgen gaan we op night-safari. We zijn curieus wat dat gaat geven...

En last but not least: voor mijn broeder, een gelukkige verjaardag!!!! You are getting old man! Hehehe. Drie dikke vettige verjaardagspoenen van Jesse en mij.

A la prochaine!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey ine en jesse!

nog geen spleetogen aan het krijgen? ;-)

Ik stel een grote constante vast doorheen jullie verslagen: er wordt veel met de trein gereisd! Niet voor 't een of 't ander, maar ik denk dat jullie bij thuiskomst de diensten van de nmbs nog gaan appreciëren...

Hopelijk valt de noordelijke kant even goed mee als de exotische stranden.

Bij ons weinig nieuws. Het is volop herfst met weer waar je niet vrolijk van wordt, gelukkig is het nog niet echt koud geweest. Maar ja koude, dat kennen jullie daar toch niet.

groeten en veel kussen!

j&v

Anoniem zei

Hallo I & J,

Geweldig zo 100 jaar Gentse feesten, ze zouden hier in België ook beter Loy Kranthong-feesten organiseren voor De Gucht & co en de Fortis-bazen, maar dat ze die dan ineens in het kanaal of de schelde zwieren om van hun 'zonden' af te geraken!

Goei verslagen trouwens !!!
papa

Anoniem zei

Hey broer en kleine meid!

check your mail, want Jul heeft ook nog het een en ander ze vertellen.....

Isake

Anoniem zei

Hej hej, op en af naar België om te zien dat ons moeder het verbazend goed doet, Michael en ik konden haar niet volgen met winkelen, he mama ;-)
En ook van Iske haar heerlijke appeltaart gegeten en mama en Vic uren naar knopen voor Wendy haar kleed zien zoeken, allemaal op en top België.
Hier in Zweden nog steeds geen sneeuw, maar dat hebben wel al twee jaar niet meer gezien, dus...
Ik zie dat jullie je nog niet vervelen, doe zo voort ;-)
Dikke kus, Isolde