vrijdag 24 april 2009

Van van van

Hier zijn we dan, over de helft van onze reis, in Sydney, Australiƫ.

Sydney is een coole stad: veel winkels, restaurantjes, koffiezaakjes, wolkenkrabbers,... De stad heeft ook een monorail, een soort bovengrondse metro op 1 rail (jaja: mono-rail), die er heel futuristisch uitziet. Het is een hele grote stad, maar toch is alles goed te voet te doen, omwille van de vele under- of overpasses die er aangelegd zijn. Ge merkt dat Sydney een jonge stad is, en dat de ingenieurs goed hebben nagedacht over de layout ervan. Het bevalt ons hier.
Het contrast met bvb Bolivia is wel heel erg groot. Hier draait werkelijk alles om consumeren, ge kunt geen straat inkijken of er is een Starbucks, MacDonalds of alletwee. Op iedere hoek is er wel een foodcourt, waar ge de keus hebt uit 50 verschillende soorten eten, en waar ge 's middags over de koppen kunt lopen.
De sushi-gekte aan deze kant van de wereld heeft zich in 1 van die foodcourts ook van mij meester gemaakt. Jesse blijft nog steeds sceptisch (hij lust het gewoon niet), maar ik ben fan. Dat belooft voor Japan!

Ons weekske Sydney had slechts 1 doel: een busje vinden om het land mee rond te reizen.
We stortten ons dus op alle notice-boards, internet-auto-verkoop-sites en carmarkets die we konden vinden. De prijzen swingen hier de pan uit: sommige backpackers durven bvb 7000$ vragen voor een gammel buske van '86. Echt niet normaal! Uiteindelijk viel ons oog op een iets duurder buske, van '99 dat ongeveer 2x zo groot is dan ons roodkapje in NZ. Jesse zag het onmiddellijk helemaal zitten: hij wil Australiƫ bezoeken in stijl! En zo zal het geschieden: we hebben de witte Toyota HiAce gekocht en zondag vertrekken we op tour! Spannend!
We zijn supercontent met onze beslissing, het buske ziet er echt goed uit en heeft airco, een frigo, een watertank, een fornuis, massa's opbergruimte, een grote tafel met banken (converteerbaar in een bed),... En het bed is lekker breed! We krijgen er 2 snorkels bij, een volleybal (eindelijk!), frisbee, klapstoeltjes, 2 ventilatoren, een grote partytent die we aan de bus kunnen vastmaken,... Het zal bijna luxueuzer worden dan ons appartement, lord knows dat het bijna even groot is! ;-)
Enfin, we zijn enthousiast, hopelijk blijft dat zo tot na de verkoop! Maar dat zijn zorgen voor later.

We zien het alvast volledig zitten!

2 opmerkingen:

Joris Vleminckx zei

Prijs van het busje??

jesse & ine zei

wilt ge een bijdrage leveren misschien? ;-)