dinsdag 10 februari 2009

Nog enkele feiten

+ grote verpakkingen (bvb 36 blikskes cola) zijn duurder dan kleine verpakkingen (vb 8 blikskes cola)

+ de mensen lopen hier allemaal (jong en oud, rijk en arm) op hun blote voeten rond: weer of geen weer, het is blijkbaar echt hip.

+ ze maken hier frieten van kumera (zoete patat), en die worden geserveerd met ketchup of aioli: wij zijn fan!

+ Tomkat is deze week in het een boekske opnieuw zwanger EN kondigt volgens het ander boekske de echtscheiding aan, gebaseerd op DEZELFDE foto's.

+ Brad heeft een drankprobleem

+ Angelina heeft een eetstoornis

+ Posh en Becks gaan weeral uit elkaar

+ het is blijkbaar roddelkomkommertijd

+ ik hoor intussen bij het selecte clubje van mensen dat in de supermarkt de roddelboekskes leest ipv ze te kopen

+ 9 kansen van de 10 is het dak van een huis gemaakt met golfplaten.

+ Soms moet ge op de snelweg invoegen langs de "snelle" kant

+ we hebben een accident gehad: op een 6-armig rond punt

+ Jesse zat achter het stuur ;-)

+ gelukkig zijn we verzekerd en was er niet al te veel schade

+ voorrang verlenen is nu topprioriteit ;-)

+ de Nieuw-Zeelanders noemen Australië het "Westereiland"

+ opossums zijn een grote plaag: er zijn er ongeveer 70 miljoen!!! Dit komt omdat het dier geïmporteerd werd vanuit Australië en hier geen natuurlijke vijanden heeft. De kiwi's gaan uit de bocht om de opossum te raken ipv hem te ontwijken.

+ Slechts 5% van de "bevolking" bestaat uit mensen

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een nederlands woord voor oppossum is buidelRAT: die volgens jou 'lieve onschadelijke diertjes' zijn gewoon RATTEN! Zij invaderen het eiland en zijn prima ziekteverspreiders - daarom gaan de kiwi's uit de courp..

pp

Anoniem zei

Dag broertje en metertje in spé!

tja dat van die roddelboekjes....ik lees dat alleen als ik naar de kapper ga. Ik pak dan een stuk of 5 Story's uit de boekenbak, sorteer ze op datum (want geef toe, het is zoal moeilijk genoeg om al die roddel te kunnen volgen), zet me in de stoel en begin te lezen. Tegen de tijd dat mijn haartjes weer mooi zijn, ben ik weer op de hoogte van de stommiteiten die onze binnen- en buitenlandse bekende mensen weer hebben uitgestoken hahaha.....heerlijk gewoon!

Dikke kussen van Jul en Isa
ps: die wandeling had ik ook willen meemaken!

Anoniem zei

Hey jullie: ik had alles wel willen meemaken :-)
Hier sneeuwt het, dooit het, vriest het, regent het, sneeuwt het, enzovoort enzoverder. Maar!!! het is 'semla' tijd hier in Zweden, zoek maar op: een overheerlijk gebak en dus vliegen de kilo's eraan, het wordt tijd dat het gaat zomeren, kunnen ze er weer afvliegen met werken in de tuin.
Ben afgelopen weekend op sjoek geweest met Isa en Vic: ze maken het uitstekend!
Dikke kus, Isolde

Anoniem zei

Ineke en Jesse, onlangs zagik op Nat Geo een reportage ivm jullie vakantieverblijf. Blijkbaar wonen daar de 12 gevaarlijkste dieren op aarde. Van haaien ( laat Jesse maar effe surfen ) tot spinnen en slangen en alles wat er tussenhoort. Och ja meestal werd er gezegd dat de beten of steken dodelijk waren. Kwestie van alls tegoei te doen en geen half werk achter te laten. Enfin toch wel "leuk" om te zien. Wees voorzichtig alle twee en maak niet te veel accidentjes onderweg. Dikke kus van noenk Michelen Wies