maandag 11 mei 2009

nightclubbin'

Door al het geregel hebben we niet kunnen proeven van het nachtleven in Sydney (dat is voor op het einde van de reis), dus na 3 weken Australie vonden we het hoog tijd om eens op de lappen te gaan.
Het plaatsje dat hiervoor dienst moest doen was Port Macquarie, Port voor de vrienden, een klein stadje aan de kust waar we toevallig passeerden, maar waar verder eigenlijk geen hol te zien is.

Dus op zaterdagavond trakteerden we onszelf op een romantisch diner met een flesje wijn, om daarna de lokale pub in te duiken.
In die pub was een feestje van een lokale (Si)gri(d)et die 21 werd. Het thema was "fairytale gone bad", dus er het krioelde er van de kortgerokte "prinsessen" die hun tieten, zoals Jesse het verwoordde, voor 4/5e uit hun kleedje hadden bengelen en de bloeddorstige vampieren. Het was een schoon zicht. Al snel raakten we aan de praat met de lokale jeugd en voor we het wisten waren wij, "the Belgians", eregasten op het feest.
We werden uitgenodigd om mee te kijken naar de powerpoint-presentatie over Sigrid. Tijdens die presentatie leerden we 2 dingen:
1. Sigrid heeft een 2-jarig zoontje
2. Onze Engelse spelling is beter dan die van de Portse jeugd.

Maar opgepast: de avond verliep niet zonder uitdaging. Toen we buiten een sigaretje gingen opsteken, maande de bouncer ons meteen aan van te gaan zitten. Het is verboden om buiten te staan (letterlijk staan dus) terwijl ge alcohol consumeert. It's the law. OK, dan maar zitten. Het was trouwens gezellig zitten daar buiten: er werd een schouwspel opgevoerd van strontzatte meiden die de toegang tot de pub ontzegd werd en huilende miekes wiens lief het had uitgemaakt.
Om 23u werd ons echter met aandrang gevraagd of we ons naar binnen wilden begeven. "Wie om 23u nog buiten staat (of liever: zit) te drinken/roken will be locked out of the pub, that's the law." Heu?
Tot 23u mogen we niet staan, en na 23u mogen we zelfs niet zitten??? Sorry mate, it's the law...
Geen erg, de pub bleek vrij kort daarop te sluiten en we werden uitgenodigd om mee te gaan naar "de beste club van de stad". Aan de Altitude (of upstairs, zoals onze nieuwe vrienden de club noemden) werden we uitgebreid onderworpen aan een paspoortcontrole. De bouncers bestudeerden iedereen die naar binnen wilde van kop tot teen. Gelukkig mocht Jesse deze keer wel binnen. ;-)
De Altitude bleek geen nachtclub van hoogstaande kwaliteit, zo konden we nauwelijks geloven dat er effectief Dj's aan het werk waren en was het licht in sommige zaaltjes van den disco ronduit verblindend, beetje het voetbalstadion-effect. Een pluspunt, vond Jesse, was wel dat er 3 pooltafels stonden.
De whisky-cola's gingen gemakkelijk naar binnen, en we zijn tenslotte toeristen, dus binnen de kortste keren waren bijna alle lokale fuifnummers onze nieuwe vrienden. Opeens merkte ik echter op dat ik besnuffeld werd door een labrador. WAT?! Een blinde in de zaak? Neen, niets bleek minder waar. Jesse en ik vielen bijna omver toen we constateerden dat er een volledige brigade compleet met drugshond de ronde aan het doen was, IN de zaak! Stel u dat voor?!? We konden het niet geloven! De Portse jeugd reageerde hier nauwelijks op, maar wij waren in shock. De drugshond in de discotheek: het is hier de normaalste zaak. Jawadde.
Om onze verbazing weg te spoelen baanden we onze weg naar de toog, om aldaar tot de volgende ontdekking te komen: ieder uur wordt er 10 minuten geen alcohol verkocht. Dat geeft de mensen de kans om te ontnuchteren. And it's the law. Ontnuchteren my ass! Hallelujah!
Er was niks aan te doen: 10 minuten gewacht, en in plaats van ontnuchtering werden wij net op dat moment een gevoel van dronkenschap gewaar, en dat betekende in dit geval: op naar de dansvloer! Enthousiast begonnen we onze lichamen in het rond te shaken. Maar neen, niet voor lang: want binnen de 2 minuten werden we omsingeld door de mannen van de security: geen drankjes op de dansvloer! It's not the law, it's Altitude policy. Op stap in New South Wales: het bleek warempel geen gemakkelijke opdracht! Ze moeten hier flyers uitdelen met de uitgaansregels nondedorie! De locals vuurden dan ook allerlei vragen op ons af over het nachtleven in Belgie. Ze kunnen hier niet geloven hoe liberaal onze uitgaans-wetten zijn. Ze zijn ook allemaal van mening dat zij, Australiƫrs, een drankprobleem hebben en dat ze al die nutteloze wetten echt wel nodig hebben om grote problemen te vermijden. Wij vroegen ons af wat er eerst was: grote problemen owv alcohol of restrictieve wetten, een beetje een de- kip-of-het-ei-kwestie dus.
Om 3u30 stonden we met z'n allen vrolijk op straat. Dat is het uur waarop het nachtleven hier onverbiddelijk stopt. De McDonalds daarentegen is wel 24 op 24 open...

Toch blij dat wij:
goed bier hebben
niet besnuffeld worden
en pas om 6u 's morgens op eigen initiatief de bedstee opzoeken...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik neem aan dat je een vergelijkende studie zult maken over het nachtleven in Brisbane en Cairns - tenminste als daar iets leeft 's nachts buiten de kangoeroes !
Vergeten te vermelden: wat kost een pint en een WC (whiskey/cola).

pp

jesse & ine zei

geen idee wat de prijs van een pint was, maar de WC kostte 7 dollar. (een kleine 4 euro)
de fles wijn kwam op 23 dollar (=13 euro), BYO (bring your own wine) was 4 dollar (2 euro) per kurk.

Joris Vleminckx zei

Hahaha, best grappig artikel! Groetjes!

saradepara zei

Klinkt geweldig allemaal, als ik dit allemaal zo lees, mis ik u nog feller !!!
Die regeltjes, pfff, dat went wel, als je het uitgaan maar niet verleert zodat we dat zeker genoeg zullen doen als je terug bent :-)

xxx