vrijdag 30 januari 2009

Vaarwel Zuidereiland


Hallo,

Het Wwoofen is alweer efkes verleden tijd: 2 weken geleden hebben we afscheid genomen van de familie Ward. Alles was heel fijn, maar iedere dag 4 uur werken?!? Pffffft, wij hadden nood aan Vakantie! Dus hebben we onze reis op het Zuidereiland nog wat verdergezet.

We begonnen met het doorsteken over Arthur's Pass (verliep heel vlot nadat we onze radiator hadden laten fiksen, oef!) naar de West Coast. Iedereen is hier zot van de West Coast, het is daar zo "ongerept". Ongerept?!? Ongecultiveerd ja! Inteelt godverdomme! Westport spande de kroon: de hele bevolking was daar ongetwijfeld samengesteld uit een zeer beperkte genen-poel. Quasimodo zou daar de schoonheidswedstrijd winnen!
Ach ja, Jesse heeft er toch nog leuk gesurft. Toch ene die content was. ;-)

Daarna zijn we 2 dagen gaan kayaken in het Abel Tasman National Park. Goude stranden, regenwoud en veeeeeeeel azuurblauw water. Dat was eens iets anders dan een afvaart van de Lesse! Hard peddelen wel, want we hadden meestal wind op kop! Maar ik heb me volledig gegeven om niet nog eens alle clichés die er over mij bestaan te bevestigen... Eat that, juffrouw Els! Zelfs onze Jesse was verbaasd over mijn roei-capaciteiten!

Overmorgen nemen we de ferry naar het Noordereiland. Daar reizen we dan nog 5 weken rond, en op 11 maart vliegen we naar Chili. We hebben de reiskriebels dus goed te pakken! Het komt er op neer dat we te veel tijd uitgetrokken hebben voor Nieuw-Zeeland, omdat hier werken gene zak opbrengt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een leuker alternatief en zo zijn we bij Zuid-Amerika uitgekomen... We hebben daar wel maar 5 weekskes, dus het zal geen uitgebreide rondreis worden, maar een eerste kennismaking met het continent... Alle tips zijn welkom!

Ziezo, het is hier alweer een warme zonnige dag, dus wij gaan onze tocht verderzetten en een mooi strand uitkiezen!

Hasta Luego!

Jesse & Ine

5 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi jesse en ine,

ben blj dat het daar zo goed gaat, geniet zeker van je vakantie.want de tijd gaat enorm snel voorbij.
zal eens wat fot's van floortje doorsturen.
nog veel plezier en amai jullie hebben prachtige foto's daar kijk ik altijd naar uit.

dikke kus van ons allen,

daisy, floor en frederic

Anoniem zei

Dag Inne,
LUISter goed.... laat je er in zuid amerika door niemand inLUIZEN!!!!! Geniet van elkaar en wees gerust maar lekker LUI Samen!

Liefs,
Martijn

Anoniem zei

Heeft Martijn iets met LUI of LUIZEN?

jesse & ine zei

ik denk dat Martijn mij iets wil duidelijk maken: er is een fLUISteraar in ons midden...

Verder is hij graag LUI, maar zijn er hier zeker geen LUIZEN, daar ben ik bijna van overtuigd! ;-)

Ine

Anoniem zei

Hallo LUI,
LUIster eens: als je in LUIk een uit de kLUIten gewassen LUIs of LUIpaard onder een LUIfel wil besLUIpen, wees dan goed geLUImd en maak vooral geen geLUId !
pp