vrijdag 11 september 2009

Terug in Sydney

Voila se, Australië zit er bijna op...

Na ons avontuur in de Outback reden we richting Melbourne over de Great Ocean Road. Prachtig, maar k-k-k-koud!!! Op onze weg mochten we alweer getuige zijn van prachtig natuurschoon: aan de kust van Warrnambool zagen we een massa walvissen in het water spelen. De moeders leggen zich in een rustige baai om te kalven, en de rest van de familie hangt er dan ook een beetje rond. Dat levert een spektakel op van walvissen die breachen, tail slappen en gewoon wat komen ademen aan het wateroppervlak. Echt geweldig, en het speelde zich (bijna) allemaal 100 meter voor onze ogen af.

In Melbourne waren we te gast bij Louisa en Bill, vrienden van Eef. Dankzij hun leerden we heel wat bij over de Australische cultuur:
Australie bestaat uit

WOGs: Whealthy Overseas Gentlemen (vb Grieken die in de jaren 50 emigreerden)
POMs: Prisoners Of the Motherland (de Britse gevangenen die met de eerste vracht naar hier zijn gekomen)
SKIPs: van Skippy, the bushkangaroo (dit zich de echte Ozzies, die al geen idee meer hebben over de afkomst van hun geslacht)

En dan zijn er natuurlijk de Aboriginals, maar dat onderwerp lag weer iets gevoeliger.
Bill is een WOG, een Griekse Australiër, dus in zijn gezin kregen we een blik op het leven van de WOGs. Het leek wel of we in een sequel van "My Big Fat Greek Wedding" beland waren! Veel Grieken, maar ook veel warmte en gezelligheid, nog meer eten en goeie gesprekken!

Vervolgens zwaaiden we Eef uit op de luchthaven en trokken we weer met z'n tweetjes verder naar onze Australische eindbestemming: Sydney.

Een tweetal weken, een hoop surfsessies en een aantal kangoeroe's, slangen, dolfijnen en walvissen later, zijn we in Sydney gearriveerd.
Vanaf nu gaat al onze aandacht uit naar de verkoop van onze camper! Grondig poetsen, affiches maken en hopen op een deftig aantal geïnteresseerden.
Spannend!

Et puis: honeymoon-style op Bali! Hmmmmmmmmmm...

3 opmerkingen:

jochem en valerie zei

geen foto's / filmpje van de walvissen? dat moet impressionant geweest zijn!
jaja de thuiskomst komt nu wel heel dichtbij (en ik ben daar toch wel blij van)... nog een maandje.
geniet er nog van, daar in Bali in honeymoon-style ;-) maar eerst de camper verkopen, dat zal een ander paar mouwen zijn.

anyway,
zoals de ozzies zeggen,
cheers mate!

dikke poenen!!!

Anoniem zei

tja, die foto's en filmpjes zijn per ongeluk mee naar Nederland gestuurd met Eef alvorens ze op te slaan op onze PC... Walvissen op foto bij thuiskomst dus!

saradepara zei

hoi hoi,

eindelijk nog eens een blog ! ik vond het al zo lang geleden...
geniet van jullie 2 weken sydney en 2 weken honeymoon ;-)
ik kijk echt uit naar jullie thuiskomst !

xxx